אומרים שאחת הדרכים להכיר לעומק כל ארץ או עיר בעולם, היא לטעום את המטבח המקומי שלה, ודווקא זה הפשוט, הזול, המכיל את המוצרים בהם משופע אותו איזור ולאו דווקא את המאכלים המיובאים והיקרים יותר. דרך מאכלי הרחוב אפשר להתוודע לטעמים וריחות חדשים, למסורות שונות ולטעום שילובי אוכל שונים שמספרים את הסיפור של אותו חבל ארץ, המסורת, ההיסטוריה והעתיד. גם בטיול מאורגן לפורטוגל, אפשר ללמוד המון על הארץ ומנהגיה דרך דוכני הרחוב, בומיוחד בעיר הבירה ליסבון.
כל טיול מאורגן לפורטוגל מתחיל ומתמקד בליסבון היפה, השמחה והידידותית עד מאד, גם לתייר הגאה כמובן. שם מתרכזים בתי הקפה והברים לגייז ושם מתרכזים באופן כללי מרבית הגייז בפורטוגל. חוץ לשוטט בעיר, להכיר אותה לעומקה ולהתאהב בה לחלוטין, כדאי מאד גם לעצור בכמה דוכני רחוב ולהתענג על אוכל פורטוגלי אותנטי, טעים וזול.
מיקומה הגיאוגרפי וואקלימה של פורטוגל הופכים אותה לגן עדן קולינארי לחובבי הדגים ופירות הים. ואכן, לאורך סימטאות העיר אפשר למצוא אינספור מסעדות ודוכנים המתמחים בגריל של דגים שזה עתה נשלפו מהים ומיד מוגשים לכם על צלחת, מלווים ברטבים ובתיבולים שונים ומסקרנים. אחד המעדנים הפורטוגזים הם הסרדינים על כל צורת הכנתם, וכאלו תוכלו למצוא בכל דוכן שני. דג הבקלה, הדג המקומי והפופולרי ביותר בליסבון, שלרוב מוגש משומר במלח הוא מעדן אמיתי וכזה שאסור לצאת מהעיר מבלי לטעום. גם חובבי הבשר לא יצאו מקופחים, שכן הרחבות מלאים במעדני בשר ובגריל בשר מכל הסוגים והמינים. מומלץ ביותר הוא החזיר המעושן, הנחשב למעדן של ממש, כל מנה אפשרית עם כרוב, וחזיר בשמן עמוק הנקרא Bifana.
את כל הטוב הזה מומלץ וכדאי ללוות בבירה מקומית צוננת וטעימה, לקינוח, חובה לטעום את אחד המאכלים הלאומיים של העיר הוא ה"פשטיש דה בלם" – מאפה מצוק מבצק עלים ממולא בקרם וניל- ללא ספק אחד המאכלים הטעימים בעולם, וזאת יגיד לכם כל מדריך של טיול מאורגן לפורטוגל וגם כל מי שטעם את זה אפילו פעם אחת. לא לפספס!