אחד המאפיינים הבולטים ביותר של התרבות הגיאורגית הוא המטבח והתרבות הקולינרית של המדינה הקסומה. השילוב בין נקודות המפגש של תרבויות שונות ושל המזרח והמערב, בתוספת מזג האוויר הנוח והמשאבים הטבעיים של המדינה, הפך את גזרת הקולינריה לטעימה, עשירה, ביראה ונדיבה במיוחד, תרבות אוכל ושתייה השמחה במרכז השולחן את מוצרי הגלם המשובחים ואת שמחת החיים והתשוקה לטעמים, לריחות ולשמחה.
בעת טיול מאורגן לגיאורגיה, תהנו מנופים עוצרי נשימה, סמטאות קסומות, אנשים מיוחדים ומסבירי פנים (אמנם, בכל מה שקשור לגייז בגיאורגיה, המדינה נמצאת מעט מאחור, ואינה נמנית על אחת מהמדינות הליברליות ביותר, אלו שתומכות בזכויות שוות לגייז ולסביות או מעודדות את תושביה לצאת מהארון ולהיות חופשיים, אך, בסופו של דבר, התושבים המקומיים הינם אנשים פתוחים וידידותיים מלידה, כך שבטיול מאורגן לגייז בגיאורגיה, או גם אם תחליטו לטייל לבד, תתקבלו, לרוב, בשמחה ובידידות, תוך כדי מתן הכנסת אורחים למופת ובהחלט אפשר לתכנן וליהנות מחופשה גאה בגיאורגיה) ובהמון סוגים מטעמים, אותם ילווה יין גיאורגי מקומי ומשובח, שהוא חלק בלתי נפרד מתרבות המדינה.
אחד המאכלים הנפוצים ביותר, אותו בוודאי טעמתם במסעדות שונות בעולם (הטרנד הגיאורגי גם לא פסח על ארצינו, כשמסעדת ננוצ'קה בתל אביב מלאה כל לילה בעשרות בליינים הנהנים מאוכל גרוזיני אותנטי וטעים להפליא, והיא לא היחידה) הוא כמובן החינקלי. אותו כיסון בצק הממולא בבשר או גבינה ומבושל במים, הוא אחד הטעמים המזוהים ביותר עם גיאורגיה, ואפשר לטעום אותו בכל מסעדת וכמעט בכל פינת רחוב. אבל ישנם עוד המון מאכלים ששוה לעצור ולטעום (ישנו אפילו טיול מאורגן לגיאורגיה השם את את הדגש על הפן הקולינרי של המדינה ובו המסלול נטווה לפי מוקדי האוכל, השווקים והמסעדות המומלצות ביותר): חצ'פורי - סוג נוסף של בצק הממולא גבינה מותכת, צ'ווישטארי – כופתאות גבינה ויוגורט, טולמה- ירקות ממולאים בבשר ואורז, גומי- דייסת תירס סמיכה וטעימה, בדרינג'י ניגוזי – חצילים ברוטב אגוזים, צ'ורצ'חלה – חטיף אגוזים מתוק, קבבי- קבב מופלא ועוד המון מטעמים נהדרים.
רוב המסעדות בגיאורגיה הן למעשה בתים פרטיים של אנשים, שרובם מגדלים את הירקות, הפירות והתבלינים שלהם בעצמם, כך שאפילו מבלי שתרצו, תזכו לטעום המון אוכל אורגני אמיתי וטרי, היישר מן הגינה. בחלק ניכר מהבתים בהם תתארחו, תזכו לטעום גם יין מקומי, הנשמר במרתפי יינות פרטיים והנמזג כיד המלך בכל ארוחה וארוחה.
בתיאבון!