דרך נהדרת להכיר את גרמניה, בנוסף לטיול מאורגן לברלין או לביקור בערים הגדולות בלבד, היא להתחקות אחרי ענבי הריזלינג הנהדרים ולטייל במסלול גדילתם הטבעי, בחבל הריין העשיר והיפה, על שלל האטקציות שהוא מציע, נופים הקסומים והאווירה הרומנטית להפליא.
ענב הריזלינג הוא זן ענב לבן, מבושם וארומטי, בעל רמת חומציות גבוהה והוא הענב המזוהה ביותר עם היינות הגרמנים, כאשר הכנות נעשית בכרמים המתפרשות לאורך 13 איזורי יין, ותופסות שטח נכבד משטחה של המדינה.
בעת טיול מאורגן לברלין, אחרי מספר ימים בעיר האינטנסיבית, הסוערת והתוססת, מומלץ בהחלט להשכיר רכב ולצאת למסע מרתק בעמק הריין, לראות את הגיוון בין אזוריו השונים של העמק, לבקר בטירות קסומות, כפרים עתיקים, ערים בעלות היסטוריה עתיקה, לנסוע ברכבל ממנו אפשר להשקיף על נהר הריין השוצף, וכמובן – לטעום סוגים שונים של ריזלינג, המלווים ארוחות נהדרות ופשוט להתענג מהחיים.
הריזלינג הגרמני המומלץ ביותר, לטעמינו, מגיע משני אזורי יין ספציפיים בחבל הריין, כשניתן בהחלט לחוש את ההבדל בטעם. הבדל זה מקורו בסוג האדמה בה גדל הענב, בסוג האקלים השורר בדיוק מעל הכרם, בטכניקות העבודה השונות (שיטות מסורתיות לעומת שיטות מודרניות), מדרך השימור והביקבוק ועוד.
הריזלינג המיוצר באזור המוזל (Mosel – Saar-Ruwer), מיוצר בשיטה הקלאסית, עם הרבה מאמץ ותשוקה למצקוע, שכן הכרמים נמצאות למרגלות נהר המוזל, ומצריכות עבודת עיבודוטיפול מורכבת, אך עם זאת, כזן האוהב קור, הענבים מקבלות מזג אוויר מושלם, המתבטא בטעם פירותי, מעט מתקתק וטעים להפליא.
הריזלינג המיוצר בריינהסיין (Rheinheseen) גם הוא מתקתק, אבך מציע טעמים טרופיים יותר, מעין ניחוח אננס ופסיפלורה, עם מרקם עדין וקליל, יין שפשוט נמזג ונמזג עד שנגמר הבקבוק מבלי ששמנו לב.
כמובם שישנם עוד אינספור סוגים של יינות, המיוצרים במספר בלתי נתפס של כרמים, חלקם קטנות ומשפחתיות וחלקן מסחריות יותר, אבל בכולם תתקבלו בברכה וסבר פנים יפות, כך שההמלצה הטובה ביותר היא פשוט לקחת כמה ימים (אם אתם בטיול מאורגן לברלין, אפשר לסיים אותו ולהמשיך לבד לעמק הריין ורק אז לחזור לארץ), לטייל, לעבוד במספר רב של כרמים ולטעום כמה שיותר סוגים, עד שתחליטו בעצמכם מהו הסוג האהוב עליכם.