אין ספק בכלל שאיטליה היא הארץ המובילה בכל מה שקשור ליין, ונדמה שכמעט ואין שום נקודה, עיר או לאורך כל המדינה היפה הזו, בא לא ניתקל במטעים, כרמים, מבשלות יין ביתיות או כל דבר הקשור לנושא.
ההתעניינות העולמית ההולכת וגוברת בתרבות היין, הפכה אם כך את איטליה בכלל ואת טוסקנה בפרט, לאחד מהיעדים הנחשקים והמתויירים ביותר בעולם, אליו מגיעים אלפי חובבי יין וקולינריה, בכל עונות השנה, חלקם מגיעים לחווית טעימות ראשונה במסגרת טיול מאורגן לאיטליה, חלקם התאהבו בעבר וחוזרים שנית ושלישית, חלקם רוצים להתמקצע ולהבין את רזי הכנת היין וחלקם פשוט באים לטעום, ליהנות ולהתאהב.
מכל אזורי הכרמים והיין שבאיטליה, האהוב והפופלרי ביותר הוא חבל טוסקנה, שם מיוצר היין המפורסם – קיאנטי. אזור קיאנטי נמצא בין פירנצה לסיינה, שתיהן ערים נהדרות ויפות עד מאד, בהם בוודאי תבקרו אם אתם בעיצומו של טיול מאורגן לאיטליה, ואם לא- מומלץ להגיע במיוחד ולהינות ממה שהן מציעות. בחבל טוסקנה קיימים למעלה מ1000 יקבים, המייצרים סוגים שונים של יין איטלקי משובח, רובם מהענב בדומיננטי ביותר באזור – סנז'ובה. היינות האדומים המוכרים והמוכרים ביותר בעולם הם הקיאנטו והקינטי קלאסקיו כמובן, אך ישנם עוד סוגים רבים של יינות מעולים, אותם אפשר לנסות ולטעום במהלך הטיול.
למיטבי הלכת והשתייה, כדאי לעקוב אחרי דרך היין האיטלקית – נקודת ציון בכל טיול מאורגן לאיטליה, כמו גם בכל מדריך או אינדקס שתייה וקולינריה. שם תמצאו למעלה מ14 מסלולי יין העוברים דרך כפרים ציוריים, מטעים, כרמים קטנים וגדולים, יקבים ידידותיים שם יציעו לכם סיור וטעימות, בתי מלון קסומים עם נוף מטריף, מסעדות מעולות (בטוסקנה מתמחים גם בשמן זית נהדר ובאוכלים טיפוסיים מעוררי השראה) והמון אפשרויות לחופשה נהנתנית ושמחה במיוחד.
אחרי ביקור במספר יקבים כבר תהיו בעלי ידע והבנה בסיסיים בנושא ותוכלו להתחיל ולהתמקצע בתחום: לטעום יינות מוכרים פחות, להבין לעומק את סוג האקלים, להבדיל בין סוגי הענבים וכו'. וזה כבר תירוץ לחופשה נוספת באיטליה!