תל אביב נחשבת ומתפקדת כבר שנים רבות כבירת הגייז בישראל, אליה מגיעים (כדי להשתקע) חברי הקהילה הלהט"בית מכל קצוות הארץ. מצעד הגאווה הראשון בתל אביב התקיים בשנת 1998 והיה סמלי וצנוע, אך עם השנים הלך וגדל מצעד הגאווה בעיר וגם החליף את מסלולו מספר פעמים. בעוד שבעבר נערך מצעד הגאווה לאורך רחוב אבן גבירול והסתיים בפארק הירקון, החל 2008 יוצא מצעד הגאווה מגן מאיר (לימים יוקם שם גם המרכז הגאה), עובר דרך בוגרשוב ובן יהודה ומסתיים במסיבת חוף ענקית, בה משתתפים מיטב האמנים והתקליטניים המקומיים, בחוף גורדון.
בשנים האחרונות, מעמדה של תל אביב כיעד פופולרי לתיירות נכנסת, הולך וגובר. בכל ימות השנה ניתן לראות בעיר תיירים גאים וגאות רבים ב Gay Hotels Tel Aviv, הנהנים ממזג האויר הנוח, מחיי הלילה התוססים, מהמסעדות הטעימות, מהחופים ומהאוירה הסוערת של תל אביב. השמועות על החופשות הסוערות בתל אביב התפשטו ברחבי העולם ויותר ויותר תיירים מתעניים בתל אביב ומגיעים כל שנה למלונות תל אביב. שיא התקופה הוא כמובן בתחילת יוני, לקראת שבוע הגאווה ומצעד הגאווה התל אביבי.
מזג האוויר הקיצי גם הוא גורם לתיירים בעיקר אירופאים לוותר על ביקור במצעדים במדינות שכנות ולהגיע למצעד הגאווה בתל אביב, למרות שקיץ גם באירופה אין מה להשוות את קוד הלבוש במצעד הגאווה בלונדון למשל שכולל קולקצית חורף - אומנם אורירית, למקסימום תחתונים או בגדים במצעד הגאווה בתל אביב. מצעד גאווה זה כבר הפך לשם דבר ובעודכם צועדים בוודאי תשמעו הרבה שפות שונות ותתקלו בהרבה תיירים שאינכם מכירים.
מצעד הגאווה בתל אביב מסתיים עם כניסת השבת, אז מתפזרים לאט לאט כל המשתתפים, (אחרי טבילה בים) ומתחילים להתכונן למסיבות הגאווה השונות הנחגגות בעיר. בין אם זאת המסיבה המושקעת של שירזי, האפטר של עופר, מסיבות הנשים של דנה וענת או של קרן ומיטל, מסיבת הדובים של תומאס או ערב פרוע בבית השבוע- כל אחד ימצא את מסיבת פוסט מצעד הגאווה המתאימה לו.
בישראל מתקיים מצעד גאווה באילת, בחיפה, בירושלים ואפילו בבאר שבע, אך מצעד הגאווה בתל אביב הוא הגדול והמפורסם מכולם, נכון לרגע זה.